Aangepaste maatregelen COVID-19

Aangepaste maatregelen COVID-19

Beste patiënt/ cliënt,

 

De maatregelen die onze regering maandag 23 maart heeft aangekondigd heeft gevolgen voor de wijze waarop wij ons vak kunnen uitoefenen.

Met deze informatiebrief willen wij, Fysio Barneveld, Centrum Evers en Medifit als gezamenlijke fysiotherapiepraktijken naar buiten treden om deze info met u te delen.

De overheid zegt het volgende over de te volgen maatregelen, zie regel 4: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/aanvullende-maatregelen-23-maart

Met ingang van 23 maart is het uitgangspunt dat de behandeling van alle patiënten in principe digitaal plaatsvindt. Dit uitgangspunt geldt voor patiënten die al in behandeling zijn en voor nieuwe patiënten.

Er is overleg geweest tussen de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging) en overkoepelende organisaties in de fysiotherapie. Wij hebben intensief contact met de meeste huisartsen in Barneveld. Uiteraard ook over deze kwestie. https://www.lhv.nl/actueel/nieuws/coronavirus-243-alle-informatie-voor-huisartsen-op-een-rij https://www.kngf.nl/actueel/nieuws/2020/maart/geen-verklaring-nodig-voor-fysiotherapie-of-ggz.html https://www.kngf.nl/binaries/content/assets/kngf/onbeveiligd/praktijkvoering/de-praktijk/triage-fysiotherapeut-25-3-2020.pdf?utm_medium=email

Conclusie: huisartsen hebben vertrouwen in onze vakkennis om te beoordelen of het echt noodzakelijke fysiotherapeutische zorg betreft en die mogen we dan ook bieden. Het spreekt voor zich dat wij daarmee de RIVM hygiëne richtlijnen naleven.

 

Naast de serieuze afweging of face-to-face behandelen echt noodzakelijk is, volgen we een stappenplan (triage) om te beoordelen of behandeling direct medisch noodzakelijk is.

 

Over de invulling van de definitie “noodzakelijk” zal de therapeut met u overleggen, dit is een breed begrip en kan zelfs per persoon verschillen. Denk bijvoorbeeld in de huidige situatie aan een IC verpleegkundige met acute rugklachten. Steeds zullen wij per individu de afweging maken en wel overwogen tot een keuze komen.

Voorop staat de gezondheid van u en al onze medewerkers.

 

Bij nieuwe klachten zal altijd eerst een triage/anamnese op afstand plaatsvinden. De therapeut gaat, bij voorkeur met een beeldverbinding, het proces door dat moet leiden tot diagnostiek. En zal daarna met u bespreken hoe we invulling kunnen geven aan uw hulpvraag. Dit laatste is voor u en de therapeut natuurlijk even wennen maar u zal merken dat we daarmee echt iets kunnen betekenen.

De consulten op afstand zullen wij ook inzetten bij de patiënten die momenteel onder behandeling zijn. Uw eigen therapeut neemt contact met u op zodat jullie samen kunnen bespreken wat hij/zij in de komende periode voor u kan betekenen.

Daarnaast staan er altijd therapeuten voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel gerust naar 0342-414814, of mail naar praktijk@fysiobarneveld.nl. Wij staan altijd voor u klaar!