Met Praktijk Reflexief een nieuwe discipline in huis

Met Praktijk Reflexief een nieuwe discipline in huis

Fysio Barneveld heeft sinds september met Praktijk Reflexief een nieuwe discipline in huis. De behandelingen van Reflexief vormen een welkome aanvulling op de al bestaande behandelingen. Therapeute Karine de Laat heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van (chronische) vermoeidheid, stress en pijn met reflexzonetherapie.

Reflexzonetherapie is een complementaire therapie, waarbij de voeten worden behandeld met diepwerkende massagetechnieken. Deze stimuleren het lichaam om blokkades op te ruimen en bevorderen tegelijkertijd lichaamsbewustzijn en gevoelsgewaarwording. De samenhang van de klachten wordt altijd nauwkeurig in beeld gebracht. “Bij complexe klachten duurt het herstel vaak langer en zien we vaker een relatie met oude emoties. Ook kijk ik naar de energie die een persoon heeft om alle prikkels te verwerken”. Na enkele behandelingen ervaren cliënten dat ze gaan herstellen. Ze krijgen meer veerkracht, meer energie en ervaren minder pijn.

“Heel bijzonder zijn de behandelingen bij kankerpatiënten. Bij hen is het effect van de therapie nog duidelijker. Met een zachte behandeling van de voeten kunnen mensen de emoties en spanning van het hele ziekteproces loslaten en tot zichzelf komen. Dat is erg ondersteunend en fantastisch om mee te maken”.

Karine adviseert cliënten altijd na te vragen bij hun verzekering welke vergoeding ze ontvangen voor reflexzonetherapie. De meeste verzekeringen vergoeden de therapie vanuit alternatieve zorg.

Kijk voor meer informatie op de website van Reflexief www.therapie-renkum.nl of loop gerust binnen bij Fysio Barneveld Bouwheerstraat 1A. Karina is op dinsdag aanwezig.