TENS

De afkorting staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Bij deze behandeling wordt met behulp van zwakke elektrische stroompjes de pijn verminderd. 

Deze stroompjes verstoren de zenuwgeleiding die maakt dat u pijn voelt, stimuleren de afgifte van pijnstillende stoffen door het lichaam en hebben een spierontspannende werking. Het is belangrijk dat u weet dat TENS niet de oorzaak van de pijn kan wegnemen, het kan wel de pijn verminderen.

TENS-therapie kan ook samen gaan met andere therapieën, bijvoorbeeld met pijnmedicatie. Uw pijnspecialist schrijft deze therapie voor en verwijst u door naar de hierin gespecialiseerde fysiotherapeut. De specialiseerde fysiotherapeut zorgt voor de praktische uitvoering en begeleiding.
Tijdens het eerste bezoek wordt er uitleg gegeven over het gebruik van TENS.
U krijgt tijdelijk een TENS-apparaat mee naar huis. Hiermee kunt u onder begeleiding van de fysiotherapeut een aantal weken uitproberen of TENS-therapie effect heeft op uw pijnklachten. Na afloop van de proefperiode bespreekt u samen met de arts of pijnconsulent de resultaten van deze therapie.
Als de therapie de pijnklachten vermindert, wordt een TENS-apparaat bij uw zorgverzekeraar aangevraagd. Vaak vergoedt deze het apparaat helemaal. 

Maak kennis met onze therapeuten

Het meest recente nieuws

YVLO-ZwangerFit®

Binnenkort bij ons in de praktijk! Onze collega Eline van den Brink gaat binnenkort starten met YVLO-ZwangerFit® Hierbij wordt op een leuke en actieve manier...

Hooikoorts!

Heeft u last van hooikoorts? Medical tape kan u helpen! Het hooikoorts seizoen is dit jaar weer erg vroeg. Heeft u last van een verstopte...

VACATURE

Fysio Barneveld is op zoek naar jou! Ben jij een leuke, collegiale en enthousiaste fysiotherapeut met specialisatie geriatrie fysiotherapie (of i.o.), die flexibel is en...