TENS

De afkorting staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Bij deze behandeling wordt met behulp van zwakke elektrische stroompjes de pijn verminderd. 

Deze stroompjes verstoren de zenuwgeleiding die maakt dat u pijn voelt, stimuleren de afgifte van pijnstillende stoffen door het lichaam en hebben een spierontspannende werking. Het is belangrijk dat u weet dat TENS niet de oorzaak van de pijn kan wegnemen, het kan wel de pijn verminderen.

TENS-therapie kan ook samen gaan met andere therapieën, bijvoorbeeld met pijnmedicatie. Uw pijnspecialist schrijft deze therapie voor en verwijst u door naar de hierin gespecialiseerde fysiotherapeut. De specialiseerde fysiotherapeut zorgt voor de praktische uitvoering en begeleiding.
Tijdens het eerste bezoek wordt er uitleg gegeven over het gebruik van TENS.
U krijgt tijdelijk een TENS-apparaat mee naar huis. Hiermee kunt u onder begeleiding van de fysiotherapeut een aantal weken uitproberen of TENS-therapie effect heeft op uw pijnklachten. Na afloop van de proefperiode bespreekt u samen met de arts of pijnconsulent de resultaten van deze therapie.
Als de therapie de pijnklachten vermindert, wordt een TENS-apparaat bij uw zorgverzekeraar aangevraagd. Vaak vergoedt deze het apparaat helemaal. 

Maak kennis met onze therapeuten

Het meest recente nieuws

Een nieuw gezicht bij Fysio Barneveld

Hallo allemaal! Mijn naam is Eline. Na 10 jaar te hebben gewerkt in een praktijk in Ede, was het tijd voor iets nieuws. En met...

Met Praktijk Reflexief een nieuwe discipline in huis

Fysio Barneveld heeft sinds september met Praktijk Reflexief een nieuwe discipline in huis. De behandelingen van Reflexief vormen een welkome aanvulling op de al bestaande...

Nieuwe website

Vanaf 16 april zijn we werkzaam vanuit ons nieuwe pand aan de Bouwheerstraat 1 A, maar behalve een nieuw pand presenteren we ook onze nieuwe...