ZwangerFit®

ZwangerFit®

Fit je zwangerschap en de periode na je bevalling door met een leuke, no-nonsense en actieve training! Dit kan bij Fysio Barneveld met ZwangerFit®.

Voor wie?

ZwangerFit® is zowel voor de zwangere als pas bevallen vrouw. Vanaf 16 weken zwangerschap tot aan je bevalling kan je, afhankelijke van je gezondheid, deelnemen aan ZwangerFit®. Wil je na je zwangerschap (weer) instromen? Dat kan! Tussen 4 weken en 9 maanden na de bevalling ben je van harte welkom.

Waarom?

Onderzoek heeft uitgewezen dat de zwangerschap, bevalling en het herstel daarna beter verlopen bij een goed getraind lichaam van de vrouw. Hierdoor kunnen klachten en fysieke ongemakken rondom de zwangerschap worden voorkomen. Daarnaast is het gewoon hartstikke leuk en gezellig!

Inhoud

Voordat je mee kan doen, vindt er een intake plaats. Eventuele bijzonderheden rondom de zwangerschap en bevalling worden besproken en er kunnen vragen gesteld worden. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt wanneer je start met de training.

Er is een continue instroom en je bepaalt zelf hoe vaak je wilt komen (minimale afname 10 keer).

Het is een actieve, afwisselende training, gericht op conditie, spierversterking en stabilisatie. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan spiergroepen die veel belast worden rondom de zwangerschap en bevalling, denk aan de rug en het bekkenbodemgebied.

De trainingen worden veelal binnen gegeven, met soms een klein uitstapje naar buiten. Er wordt gebruik gemaakt van fitnessapparatuur en vrije oefeningen met of zonder oefenmateriaal (gewichten, oefenballen).

Er wordt rekening gehouden met ieders individuele niveau. Je kunt dus altijd mee doen, sportief of niet!

Één keer per 2-3 maanden wordt er een theorie-avond aangeboden. Vraag deze na bij Fysio Barneveld. 

Wie, wat, waar?

Maandagavond van 19.30-20.30 uur bij Fysio Barneveld op de Bouwheerstraat 1a.
Door Eline van den Brink; fysio- en manueeltherapeut en YVLO-ZwangerFit®-trainer.

Kosten

Eerste 10-strippenkaart inclusief intake €140,-
Vervolg 10-strippenkaart €110,-
Vervolg 5-strippenkaart €60,-
De strippenkaart is 4 maanden geldig (uitzonderingen als kraamtijd of tijdelijk stoppen op advies van verloskundige daar gelaten). 

Interesse?

Bel of mail naar:
praktijk@fysiobarneveld.nl
0342- 414814

Maak kennis met onze therapeuten

Het meest recente nieuws

‘Voorkomen dat mensen blijven kwakkelen’

Lees hier het artikel uit de Barneveldse Krant over Post-Covid Revalidatie binnen de vitale beroepen! Safari - 16 jan- 2021 1018 

GLI / SLIMMER

Gezond leven, een passend figuur en goede conditie. We worden er dagelijks mee geconfronteerd. Maar wat is gezond leven en vooral: waar begin je? Hoe...

Contracten Zorgverzekeraars 2021

Een goede, passende zorgverzekering is voor iedereen belangrijk. Ook is het belangrijk om te weten bij welke zorgverzekeraars wij wel of geen contract hebben afgesloten...