Videoconsult

Videoconsult

Naast fysieke consulten in onze praktijk of bij u aan huis, is het ook mogelijk gebruik te maken van een videoconsult. Mede door het coronavirus, maar ook helemaal van deze tijd. 

Een videoconsult kan de afspraak in de praktijk vervangen indien het niet mogelijk is naar de praktijk te komen i.v.m. ziekte, niet werkzaam zijn in de omgeving of vakantie. 

Een videoconsult duurt net zo lang als een normaal consult. We bespreken uw klachten, beantwoorden uw vragen, nemen de eventuele oefeningen door en geven advies voor de periode na het consult.  

Hoe gaat een videoconsult in zijn werk? 

  • Maak een afspraak via de website, whatsapp of 0342 - 414 814 en geef aan dat het om videoconsult gaat.
  • Vooraf aan het consult sturen wij u een link. Wij hebben hiervoor uw e-mailadres nodig.
  • Wanneer u de link opent op uw telefoon, gaat u automatisch naar de ‘store’ om de app te downloaden. Wanneer u de link opent op uw computer of tablet, opent deze automatisch de link voor het videoconsult. U hoeft u niet te registreren of gegevens achter te laten.
  • Zorg dat uw microfoon aanstaat en dat uw camera werkt.
  • Zorg voor een goede internetverbinding.
  • Op het afgesproken tijdstip, komt uw fysiotherapeut in beeld en kan het videoconsult beginnen.
  • Aan het eind wordt een eventuele vervolgafspraak gemaakt en het programma afgesloten. 

Het zal even wennen zijn, maar het heeft grote meerwaarde de behandelingen te continueren of zo snel mogelijk te kunnen starten, ook als u niet naar de praktijk kan komen door ziekte, werk of vakantie. 

Ook de zorgverzekeraar ziet dat videoconsulten meerwaarde heeft in het behandelen van lichamelijke klachten en vergoedt daarom deze vorm van behandelen gewoon. 

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken bel 0342- 414 814