Geriatriefysiotherapie

Ouderenzorg of Geriatriefysiotherapie

Dit is zorg rondom de oudere mens met gezondheidsproblemen (ook wel geriatrie genoemd) waar wij als (geriatrie)fysiotherapeut onze specialisatie in hebben.

In de loop van ons leven krijgen we allemaal te maken met gezondheidsproblemen. Bij ouderen gaat het vaak om meer problemen tegelijk. Bijvoorbeeld: geheugenverlies, hartproblemen, COPD, somberheid, eenzaamheid, diabetes, slecht zien, duizeligheid, verminderde bewegelijkheid of moeilijk lopen. Deze klachten maken het dagelijks leven moeilijker. Daarom is goede zorg en steun nodig.

Onze gespecialiseerde fysiotherapeut (geriatrie fysiotherapeut) brengt de problemen in kaart om daarbij een zo optimaal mogelijke begeleiding te kunnen geven. Indien andere disciplines hierbij betrokken moeten worden kan dit snel in gang worden gezet door de goede- en nauwe samenwerking met bijvoorbeeld geriater, ergotherapeut, diëtist en podotherapeut. Indien nodig kan kunnen ook de mantelzorgers of naasten bij de behandeling worden betrokken.

Onze ondersteuning helpt ouderen zelfstandig te kunnen blijven leven in een vertrouwde omgeving. Waarbij wij tevens de behandelingen aan huis kunnen aanbieden.

Tevens werken wij nauw samen met meerdere verzorgingshuizen waaronder NeboPlus en Vellerveste.

 

 

Het meest recente nieuws

Oncologienetwerk Barneveld

Ja hoor, het is dan eindelijk zover! Deze week is de nieuwe website van het Oncologienetwerk Barneveld gelanceerd! Vanuit Fysio Barneveld is Brigitte Lycklema aangesloten...

Mondkapjes in de Praktijk

De overheid heeft besloten dat vanaf 25 februari er op de meeste plaatsen geen mondkapjesplicht meer geldt. Wij van Fysio Barneveld vinden het natuurlijk fijn...

Uitkomsten Qualiview Klanttevredenheidsonderzoek 2021